1.SINIF KAYIT BİLGİLERİMİZ

15.12.2015 12997

İLKOKUL KAYIT İŞLEM BİLGİLERİ

Okulumuz Tamgün Eğitim-Öğretim yapılmakta olup, her sınıf düzeyinde 6 şubemiz bulunmaktadır.

1-   Birinci sınıfa, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 66-67-68 ay arası çocukların velisinin yazılı isteği üzerine ilkokul birinci sınıf kaydı yapılır. Okul idaresi, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69,70 ve 71 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe; 72 aylık olanların ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen Ram Kararı ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.

Özetle;

66-68 Aylık öğrencilerin veli dilekçesi ile 1.sınıf kaydı yapılır,

69-72 Aylık öğrenciler sistemde otomatik olarak 1.sınıfta görünüp;

69-71 Aylık öğrenciler veli dilekçesi ile,

72 Aylık  ve üzeri öğrenciler Ram Kararı ile 1.sınıf kayıtlarını erteletebilirler.

3-   Kayıt işlemleri adrese dayalı olarak yapılmaktadır.

4-   Başvuru işlemleri okula yapılacak olup, okul idaresinden E-Kayıt formu alınarak doldurulacaktır. Velilerimizin öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Aşı Kart fotokopisiyle gelmesi gerekmektedir.

NOT :

1-    Kayıt olan öğrencilerin sınıf belirleme işlemleri komisyonumuzca değerlendirilip tespit edilecektir.

2-    Okul Saatleri 09.00 - 14.40 arasıdır.